Toto sú tie najlepšie hranolčeky z trúby, aké ste kedy jedli!

Dnes si ukážeme, ako si môžete pripraviť lahodné domáce hranolčeky s neodolateľnou chuťou a naozaj jednoduchou prípravou.

Hranolky už nemusíte kupovať, pretože si môžete doma ľahko a rýchlo pripraviť svoje vlastné. Na prípravu týchto domácich hranoliek vám budú stačiť len tieto ingrediencie a vaša kuchyňa!

Budeme potrebovať:

  • 4 veľké zemiaky
  • 50ml oleja
  • soľ na dochutenie
  • korenie

Postup:

  • Zemiaky olúpeme, umyje a potom nakrájame na tenké plátky. Nesmieme zabudnúť zemiaky osušiť utierkou.
  • Olej dáme do stredne veľkej misy a zemiaky v oleji postupne namáčame.
  • Hranolky potom vyskladáme na plech vyložený papierom na pečenie.
  • Osolíme a tiež hranolky zľahka okoreníme.
  • Pečieme v rúre predhriatej na 220 stupňov zhruba 35 minút.
  • V polovici pečenia zemiaky obrátime na druhú stranu. Vyberieme z rúry a máme hotovo! Dobrú chuť!

Vedeli ste, že vďaka pečeniu hranolčekov na papieri na pečenie nie sú nasiaknuté tukom a sú teda zdravšie ako na panvici vyprážané v oleji? Dobrú chuť!

Ak aj vy máte svoj obľúbený recept, rozhodne nám o ňom napíšte do našej facebookovej skupiny Svetová kuchyňa!