Veľmi fajnová „PUSINKOVÁ DOBROTA“: Jednoduchý koláčik, ktorý s deťmi doma vždy moc zbožňujeme!

Niekedy sa pozrieme na fotografiu zákusku a už z nej vieme, že ho určite chceme vyskúšať.

Presne tak to bolo aj v tomto prípade.

A vôbec sme neľutovali!

Výsledná maškrta totižto chutila úplne skvele!

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!

Ingrediencie a postup ako vytvoriť túto maškrtu:

Budeme potrebovať: plech 40*30 – vymastiť vysypať mukou

1.

100 g maslo
50 g práškový cukor
1 čaj. lyž. vanilková esencia
4 žĺtky
100 g múka polohrubá
štipka soli
75 ml studene mlieko

  • Všetko spolu vymiešať

2.

200 g mandľové lupienky- opražené

4 bielky
200 g cukor

-Vyšľahať z ingrediencií tuhý sneh.

polovicu dáme do cesta, ktoré následne vylejeme na plech a druhú polovicu
rozotrieme na cesto. Chladný plat rozkrojíme po dĺžke na 2 polovice. Posypeme mandľovými lupienkami a pečieme v predhriatej trúbe na 170 stupňov cca. 20 minút.

3.

Krém:

450 ml mlieko – zohriať

4 žĺtky
štipka soli
100 g cukor
50 ml mlieko
1 čaj. lyž. vanilková esencia

-Všetko spolu zmiešať vliať teple mlieko a uvariť puding nechať vychladiť.

4.

2 dl šľahačky vyšľahať a polovicu vmiešať do krému ktorým natrieme polovicu platu. Dať
schladiť.

Na krém natrieme druhu polovicu šľahačky a zakryjeme druhým platom.

Uložíme do chladničky ešte na 1 hodinu.

Video recept:

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú..

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň-

zdroj: Cookrate – Cakes