Veľmi chutné „ŠĽAHAČKOVÉ KÚZLO“: Jednoduchá maškrta, ktorú sme si už hneď v sekunde obľúbili!

Každý má svoj osvedčený recept na hrnčekový koláč, prečo ale nevyskúšať niečo nové? V dnešnom článku vám ukážeme recept na famózny smotanový koláč pre každú príležitosť, ktorý zvládnete pripraviť žmurknutím oka.

Výhodou tohto smotanového koláča je bezpochyby jeho priamo blesková príprava.

Zaberie vám ani nie 30 minút. Ak neviete, čo rýchlo pripraviť Vašim hosťom, tak je tento koláč jasnou voľbou a favoritom.

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

  • 2 hrnčeky hladkej múky
  • 1 hrnček kryštálového cukru
  • 1 hrnček mlieka
  • 3 vajcia
  • 9 lyžíc oleja
  • 1 vrecúško vanilkového cukru
  • 1 kypriaci prášok

KRÉM

  • 150 g mascarpone
  • 3 dl smotany na šľahanie
  • 3 polievkové lyžice práškového cukru
  • vanilková aróma
  • práškový cukor (na posypanie)

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Na cesto zmiešajte všetky suroviny dokopy. Vymiešajte dohladka. Môžete naliať do bábovkovej formy vymastenej maslom a vysypanej múkou.
  2. Pečieme pri 180 stupňoch asi 30 minút. Po vychladnutí pozdĺžne rozrežte.
  3. Pripravte krém: vyšľahajte smotanu. Mascarpone zmiešajte s práškovým cukrom, vanilkou a potom pridajte vyšľahanú smotanu.
  4. Navrstvite krém na spodnú časť koláča a priklopte vrchnou časťou. Zasypte práškovým cukrom.

Máme hotovo.

Mňam!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.

zdroj: egyszerugyorsreceptek.com

Vyskúšajte tiež tieto recepty:

Chrumkavé slaninové tyčinky z lístkového cesta: Toto je tá najchutnejšia slaná dobrota, ktorú hostia vychvaľovali!
Japonský koláčik z troch ingrediencií, ktorý si obľúbili ľudia po úplne celom svete!