Dnes sme si pre Vás pripravili výbornú maškrtu na ktorú sme natrafili len prednedávnom.
Chutí naozaj božsky a okamžite si získala všetkých na oslave!
Z taniera skutočne zmizla táto dobrota ako prvá!
Nebudete ľutovať!
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
- sezam – 100 g
- strúhaný kokos – 100 g
- sušienky – 100 g
- kondenzované mlieko – 250 g
Na ozdobu budeme potrebovať:
- biela čokoláda – 250 g
Takto budeme v recepte postupovať:
- Sezamové semienka nasypeme do panvice a na strednom ohni ich opražíme do zlatista. Za stáleho miešania rovnakým spôsobom ľahko opečieme kokos. Dávajte si ale pozor, aby sa neprichytili k panvici, pretože k tomu majú tendenciu.
- Musia však zmeniť farbu ešte predtým, ako ich z platne zložíte. Keď budete mať tieto dve ingrediencie pripravené, majte po ruke veľkú, hlbokú misu.
- 1/3 vyprážaných sezamových semienok a opražených kokosových vločiek vložte do mixéra a obe suroviny spoločne rozdrvte. Výslednú hmotu preložte do hlbokej misy, ktorú ste si pripravili. Sušienky nalámte na kúsky, pridajte do mixéra a zomeľte. Pridajte do zvyšku ingrediencií a premiešajte. Začnite pridávať kondenzované mlieko a premiešajte stierkou. Potom si nasaďte rukavice a premiešajte cesto ručne.
- Z cesta vyváľajte malé, rovnomerné valčeky. Vyskladajte ich v radoch na plech.
- Teraz si pripravte polevu. Bielu čokoládu nalámte na kúsky a za stáleho miešania ju rozpustite v hlbokej miske vo vodnom kúpeli.
- Každý valček vložte celý do misky s polevou. Namočené ich rozložte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Nechajte ich 10 minút odstáť, aby vychladli. Potom nožom odstráňte prebytočnú čokoládu. Konce znovu namočte v poleve a potom v opraženom kokose a pražených sezamových semienkach. Vrátime ich na plech. Zostávajúcu polevu použite na ozdobenie sušienok tenkými čiarami.
- Nechajte 10 minút chladnúť a môžete podávať!
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
zdroj: retete-usoare.eu/fursecuri-fara-unt-si-fara-coacere-ideale-pentru-sarbatori/