Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept na cuketové rezne, ktoré si určite zamilujete.
My sme si ich teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy si ich pripravíme znova.
Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
- 2 stredne veľké cukety
- 3 polievkové lyžice krupice
- 1 mrkva
- 2 zemiaky
- 2 vajcia
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ, korenie, korenie a aromatické bylinky
Takto budeme v recepte postupovať:
- Na hrubom strúhadle nastrúhame cuketu a oškrabeme zemiaky. Vzniknutú zmes osolíme a necháme stáť chvíľu bokom. Obe suroviny totiž pustia veľké množstvo vody, tú následne z misy vylejeme a zmes ešte vytlačíme. Akonáhle sme zeleninu zbavili prebytočnej vody, zmiešame zmes s krupicou, vajcom a nastrúhaným cesnakom. Nakoniec do zmesi pridáme aj najemno nastrúhanú mrkvu.
- Zmes opäť starostlivo premiešame a vrhneme sa na dochutenie. K tomu budeme potrebovať nielen soľ a korenie, ale aj bylinky. Do zmesi sa výborne hodí majorán, ale aj koriander, provensálske alebo talianske korenie. Vhodným dochucovadlom je ale aj zmes na americké zemiaky alebo paprikové korenie.
- Posledným krokom je samotné vyprážanie. Ak je naša zmes veľmi tekutá na to, aby z nej išli vytvoriť dokonalé placky, jednoducho stačí pridať krupicu. Pred umiestnením na panvičku ešte jednotlivé placky môžeme obaliť v strúhanke alebo hladkej múke, to dodá celému pokrmu chrumkavosť.
- Vyprážame na oleji, kým nie sú z oboch strán dozlatista opečené.
Mňam!
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Vyskúšajte tiež:
Babičkine LEGENDÁRNE „šmakáče“ z kyslej smotany: Obľubuje ich úplne celá rodina a nikdy sa ich nevie dojesť!
Výborná bravčová krkovička, ktorá sa doslova rozpadá na jazyku: Pečená dobrota, ktorá je u nás už vlastne aj víkendovým zvykom !