Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept, ktorý si určite zamilujete. Reč je o chutnej príprave mletého mäska, ktorú ma naučil môj kamarát z Turecka.
My sme si ho teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy ho pripravíme znova.
Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
- 1 cibuľa
- 1 mrkva
- 30 ml oleja
- 250 g kapusty
- 2 strúčiky cesnaku
- koriander, korenie a soľ
- 500 g mletého mäsa
- 2 paradajky
- ďalšia cibuľa a mrkva na omáčku
- 5 polievkových lyžíc kyslej smotany
Takto budeme v recepte postupovať:
- Najprv si cibuľu olúpte a nakrájajte na malé kúsky. Tri mrkvy si nastrúhajte na strúhadle. Smažte cibuľu a mrkvu úplne do mäkka. Pridajte najemno nakrájanú kapustu a varte ešte ďalších 20 minút. Osoľte, okoreňte a pridajte koriander. K mletému mäsu teraz pridajte zeleninu, premiešajte a podľa chuti osoľte. Pridajte nastrúhaný cesnak a premiešajte úplne do hladka.
- Z tejto zmesi si vytvarujte bochníčky a smažte pri vysokej teplote niekoľko minút z každej strany do zlatista.
- Teraz si cibuľu a mrkvu poduste, pridajte paradajkový pretlak, soľ, korenie a ešte trochu cukru, pretože paradajky sú kyslé.
- Pridajte ešte kyslú smotanu a niekoľko minút varte. Mleté mäso si rozložte do formy, navrch nalejte omáčku s kyslou smotanou. Pečte na 190 stupňov asi 35 minút, ale počas pečenia mäso kontrolujte.
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
Vyskúšajte tiež tieto recepty:
Veľmi obľúbené, cesnakové zemky z rúry: Takto ich pripravuje svokra a nikdy sa ich nevieme dojesť!
Chutná čokoládová maškrta ako z cukrárne: Tento koláčik je u Nás číslom 1!