Tento fajnový recepík na prípravu mletého mäska ma naučil ešte môj starý známy z Turecka: Inak ho už vlastne ani nepripravujem, takto chutí vždy najlepšie!

Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept, ktorý si určite zamilujete. Reč je o chutnej príprave mletého mäska, ktorú ma naučil môj kamarát z Turecka.

My sme si ho teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy ho pripravíme znova.

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

  • 1 cibuľa
  • 1 mrkva
  • 30 ml oleja
  • 250 g kapusty
  • 2 strúčiky cesnaku
  • koriander, korenie a soľ
  • 500 g mletého mäsa
  • 2 paradajky
  • ďalšia cibuľa a mrkva na omáčku
  • 5 polievkových lyžíc kyslej smotany

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Najprv si cibuľu olúpte a nakrájajte na malé kúsky. Tri mrkvy si nastrúhajte na strúhadle. Smažte cibuľu a mrkvu úplne do mäkka. Pridajte najemno nakrájanú kapustu a varte ešte ďalších 20 minút. Osoľte, okoreňte a pridajte koriander. K mletému mäsu teraz pridajte zeleninu, premiešajte a podľa chuti osoľte. Pridajte nastrúhaný cesnak a premiešajte úplne do hladka.
  2. Z tejto zmesi si vytvarujte bochníčky a smažte pri vysokej teplote niekoľko minút z každej strany do zlatista.
  3. Teraz si cibuľu a mrkvu poduste, pridajte paradajkový pretlak, soľ, korenie a ešte trochu cukru, pretože paradajky sú kyslé.
  4. Pridajte ešte kyslú smotanu a niekoľko minút varte. Mleté mäso si rozložte do formy, navrch nalejte omáčku s kyslou smotanou. Pečte na 190 stupňov asi 35 minút, ale počas pečenia mäso kontrolujte.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

Vyskúšajte tiež tieto recepty:

Veľmi obľúbené, cesnakové zemky z rúry: Takto ich pripravuje svokra a nikdy sa ich nevieme dojesť!
Chutná čokoládová maškrta ako z cukrárne: Tento koláčik je u Nás číslom 1!