Dnes sme si pre Vás pripravili recept na výborné mleté mäsko, ktoré skutočne stálo za to
Celá rodina si pochvaľovala.
Už teraz sa teším, kedy túto dobrotu pripravím znova.
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
- 200 g mletého hovädzieho mäsa
- 500 g zemiakov
- 500 g ryže
- 1 mrkva
- 1/2 cibule
- 200 ml vody
- 1 PL račatového pretlaku
- 2 PL rastlinného oleja
- 2 PL kyslej smotany
- 50 g tvrdého syra
- soľ a korenie podľa chuti
Takto budeme v recepte postupovať:
- Najskôr si uvarte ryžu, ale približne do polohotového stavu.
- Potom si nastrúhajte mrkvu, cibuľu a všetko osmažte v panvici.
- Následne si zmiešajte ryžu, mrkvu, cesnak a mleté mäso, a dochuťte štipkou soli a korenia.
- Z hotovej zmesi si potom vytvorte guličky s priemerom cca 4 cm.
- Teraz prídu na rad zemiaky, ktoré si narežte na kolieska a jemne ich osoľte.
- Potom si vyberte vhodnú formu na pečenie, ktorú si vymažte olejom, prípadne maslom.
- Do formy vyskladajte ako zemiaky, tak mäsové gule.
- Piecť by ste mali vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňov približne pár minút.
- Teraz príde na rad zálievka, ktorú si vytvoríte zmiešaním kyslej smotany, vody, paradajkového pretlaku, štipky soli a korenia.
- Výslednou zmesou zalejte zemiaky a mäsové gule, a pečiete ďalších 15 minút.
- Potom celú zmes zasypte nastrúhaným syrom a pečte ďalších 5 minút, tak aby sa syr roztopil a zapiekol dozlatista.
Máme hotovo!
Mňam!
Prajeme Vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň.
Vyskúšajte tiež:
Výborná sladká rychlovka: Zákusok s jemným vanilkovým pudingom a smotanou
Tradičné, tvarohové slimáčiky s kyslou smotanou a jemnou chuťou: Zjedli sa okamžite!