Skvelá, bravčová krkovička zo zaváracieho pohára ešte dokonca podľa klasického receptu z čias ČSSR! Nemá asi fakt žiadnu chybu!

Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept na bravčovú krkovičku zo zaváracieho pohára, ktorý si určite zamilujete.

My sme si ho teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy ho pripravíme znova.

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

  1. Nachystať hlavne zaváracie poháre a sterilizovať ich. Potom siahnite po bravčovej krkovici vcelku a nakrájajte ju na malé kúsky, aby sa zmestila do pohárov, ktoré ste si pripravili a sterilizovali. V každom pohári by mal byť aspoň 1 celý kúsok mäsa.
  2. Ešte než budete dávať mäso do zaváracích pohárov, mali by ste ho dochutiť. Do mäsa votrite soľ, korenie, majorán a pretlačený cesnak. Všetky tieto suroviny by mali byť na mäse z oboch strán . Akonáhle bude mäso takto okorenené, dajte ho do misky a nechajte odležať ďalšie 2 dni v chladničke. Vďaka tomu natiahne viac chuti.
  3. Akonáhle uplynú 2 dni, kedy bolo mäso v chladničke, môžete ho vybrať a rozdeliť ho do zaváracích pohárov. Následne siahnite po väčšom hrnci a dajte ho na sporák . Na dno hrnca dajte utierku, položte na ňu poháre s mäsom a zalejte ich vodou tak, aby boli poháre do 3/4 ponorené vo vode. Nakoniec hrniec prikryte pokrievkou a vodu priveďte do varu.
  4. Potom, čo budete počuť, že už sa voda v hrnci varí, môžete stiahnuť teplotu, ale je potrebné ešte ďalšie 2 hodiny mäso variť na miernom ohni. Nakoniec platničku vypnite a poháre nechajte úplne vychladnúť . Až pôjde s pohármi manipulovať, môžete ich vybrať a dať do chladničky, kde stuhnú. Následne už si môžete kedykoľvek vybrať 1 pohár a pustiť sa do vynikajúceho mäsa.

Video recept:

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

Vyskúšajte tiež:

Babičkina víkendová klasika: Jablkové “ TIRAMISU“ len tak niečo neprekoná!

Toto je to úplne najzdravšie ovocie na celom svete a aj tak sa naň ešte stále zabúda: Obsahuje 20-krát viac vitamínu C ako pomaranče.