Odskúšaná, tradičná babičkina maškrta, ktorú by moje deti vedeli jesť kľudne už aj každý deň! Je v skutku moc výborná!

Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept na chutnú ovocnú maškrtu, ktorý si určite zamilujete.

My sme si ju teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy ho pripravíme znova.

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!

Ingrediencie a postup ako vytvoriť túto maškrtu:

Základné cesto na ovocnú buchtu:
  • 120 g masla
  • lyžička prášku do pečiva
  • 60 g cukru
  • 280 g hladkej múky
  • štipka soli
  • 2 vajcia
Ingrediencie na makovú náplň
  • 150 g maku
  • 30 g masla
  • 50 g cukru
  • 150 ml mlieko

Ingrediencie na tvarohovú náplň

  • 400 g tvarohu
  • 2 vajcia
  • 70 g cukru

Ingrediencie na ovocnú náplň
  • 40 g cukru
  • 300 g ovocia
  • 70 g  hladkej múky
  • 40 g masla

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Na základné cesto zmiešajte zmäknuté maslo, soľ a cukor. Môžete pridať aj trochu vanilkového cukru. Vajcia vyšľahajte do krémovej hmoty, pridajte k maslu a všetko dôkladne premiešajte alebo vyšľahajte.
  2. Teraz po častiach pridávajte preosiatu múku a pridajte prášok do pečiva. Z cesta urobte bochník. Je žiaduce, aby cesto bolo trochu drobivé, preto ho nemusíte hniesť dlho. Bochník zabaľte do potravinárskej fólie a dajte do chladničky.
  3. Teraz si pripravte makovú náplň. Do kastrólika dajte mak, cukor a mlieko. Varte na strednú teplotu, kým mlieko takmer nezmizne. Často premiešavajte, aby sa mak nepripálil. Potom zložte z ohňa a pridajte k maku maslo. Zatiaľ čo sa bude rozpúšťať vrhnite sa na tvarohovú náplň.
  4. Do misky dajte vajcia, tvaroh a cukor. Ponorným mixérom alebo šľahačom všetko vymiešajte do krémovej konzistencie.
  5. Ovocie nasypte na tvarohovú vrstvu
  6. Z cukru, masla a múky si pripravte posýpku, ktorú na záver posypete ovocím. Teraz si vyložte plech papierom na pečenie a boky vytrite tukom. Najskôr na dno rovnomerne rozprestrite základné cesto. Naň príde maková vrstva a na ňu vrstva tvarohu. Tvaroh posypte vybraným ovocím a všetko zasypte posýpkou.
  7. Buchtu pečte vo vopred predhriatej rúre na 180 ° C približne 50 – 60 minút.
  8. Po upečení nechajte koláč úplne vychladnúť.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

Vyskúšajte tiež:

Babičkina odskúšaná rolka ešte z čias keď som bola malá: Nikdy jej nie je dosť!

20+ FOTO NÁPADOV: Inovatívne spôsoby skladovania palivového dreva!