Od nadýchaného a orieškového tortového základu až po zamatový puding, táto tortička je splneným snom milovníkov dezertov

Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept, ktorý si určite zamilujete. Reč je o chutnej dobrote, ktorá nás hneď dostala!

My sme si ho teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy ho pripravíme znova.

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

Na pudingový krém budeme potrebovať:

  • 600 ml mlieka
  • 78 g pudingového prášku
  • 150 g cukru

Na koláčový základ:

  • 1 vajce
  • 250 ml mlieka
  • 200 g cukru
  • 100 ml rastlinného oleja
  • 200 g mletých lieskových orechov
  • 125 g hladkej múky
  • 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny

 

Na maslový krém:

  • 200 g masla

Na ozdobu:

  • 500 ml šľahačkovej smotany (33 %)
Takto budeme v recepte postupovať:
Príprava pudingového krému:

Pudingový prášok najprv rozmiešajte v menšom množstve mlieka. Zvyšné mlieko s cukrom zahrejte na sporáku a priveďte do varu. Potom pridajte rozmiešaný puding a miešajte, kým krém nezhustne. Preložte ho do misky, zakryte fóliou, aby sa nevytvorila kôrka, a nechajte ho vychladnúť.

Koláčový základ:

V miske vyšľahajte vajce spolu s mliekom, cukrom a olejom. Potom primiešajte mleté lieskové orechy, múku a sódu bikarbónu. Cesto nalejte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte v rúre predhriatej na 180°C približne 15 minút. Po upečení nechajte koláč vychladnúť.

Maslový krém:

Maslo vyšľahajte do nadýchanej konzistencie a postupne do neho pridávajte vychladnutý puding, kým nevznikne hladký krém.

Zostavenie koláča:

Na vychladnutý koláčový základ rovnomerne natrite maslový krém. Potom koláč vložte do chladničky aspoň na hodinu, aby sa krém pekne stuhol.

Ozdobenie:

Šľahačkovú smotanu vyšľahajte do tuha a pomocou cukrárskeho vrecka ozdobte vrch koláča.

Video recept:

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Mohlo by vás tiež zaujímať:

Už veľmi dlho zabudnutý recept na nátierky ešte z čias ČSSR: Okamžite si ju zamilovala celá naša veľká rodina!

Čarovný „NENÁROČNÍK“ Koláčik, ktorý je ešte jemnejší ako perinka a na ktorý stačí naozaj iba pár ingrediencií!