Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept, ktorý si určite zamilujete. Reč je o chutnej dobrote, ktorá nás hneď dostala!
My sme si ho teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy ho pripravíme znova.
Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
Na pudingový krém budeme potrebovať:
- 600 ml mlieka
- 78 g pudingového prášku
- 150 g cukru
Na koláčový základ:
- 1 vajce
- 250 ml mlieka
- 200 g cukru
- 100 ml rastlinného oleja
- 200 g mletých lieskových orechov
- 125 g hladkej múky
- 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny
Na maslový krém:
- 200 g masla
Na ozdobu:
- 500 ml šľahačkovej smotany (33 %)
Takto budeme v recepte postupovať:
Príprava pudingového krému:
Pudingový prášok najprv rozmiešajte v menšom množstve mlieka. Zvyšné mlieko s cukrom zahrejte na sporáku a priveďte do varu. Potom pridajte rozmiešaný puding a miešajte, kým krém nezhustne. Preložte ho do misky, zakryte fóliou, aby sa nevytvorila kôrka, a nechajte ho vychladnúť.
Koláčový základ:
V miske vyšľahajte vajce spolu s mliekom, cukrom a olejom. Potom primiešajte mleté lieskové orechy, múku a sódu bikarbónu. Cesto nalejte na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte v rúre predhriatej na 180°C približne 15 minút. Po upečení nechajte koláč vychladnúť.
Maslový krém:
Maslo vyšľahajte do nadýchanej konzistencie a postupne do neho pridávajte vychladnutý puding, kým nevznikne hladký krém.
Zostavenie koláča:
Na vychladnutý koláčový základ rovnomerne natrite maslový krém. Potom koláč vložte do chladničky aspoň na hodinu, aby sa krém pekne stuhol.
Ozdobenie:
Šľahačkovú smotanu vyšľahajte do tuha a pomocou cukrárskeho vrecka ozdobte vrch koláča.
Video recept:
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Mohlo by vás tiež zaujímať:
Už veľmi dlho zabudnutý recept na nátierky ešte z čias ČSSR: Okamžite si ju zamilovala celá naša veľká rodina!
Čarovný „NENÁROČNÍK“ Koláčik, ktorý je ešte jemnejší ako perinka a na ktorý stačí naozaj iba pár ingrediencií!