Na víkend je vždy ako stvorená: Skvelý recept ešte z čias ČSSR na dokonalú „RUSKÚ ZMRZLINU“

Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept na legendárnu „RUSKÚ ZMRZLINU“, ktorú si určite zamilujete.

My sme si ju teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy ho pripravíme znova.

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

  • 500 ml smotany na šľahanie 36%
  • plechovka sladeného kondenzovaného mlieka
  • cukrárske oblátky v plátoch
Takto budeme v recepte postupovať:
  1. Smotanu musí byť v chladničke dobre vychladená. Potom ju vyšľahajte do hustej konzistencie a predtým do nej pridajte ešte štipku soli. Použite ručný šľahač na vysoké otáčky.
  2. Akonáhle je smotana hustá, pridajte do nej kondenzované mlieko. Nalejte najprv polovicu, prešľahajte a potom nalejte zvyšok mlieka a opäť prešľahajte.
  3. Pláty oblátkov odrežte tak, aby sa vám zmestili na plech alebo zapekacie misky. Na spodok teda umiestnite jeden plát, nalejte naň smotanovú zmes a rovnomerne rozprestrite. Všetko prikryte rovnako veľkým plátom oblátky a dajte na 8 hodín do mrazničky.

TIP:

Čo robiť, keď prešľaháte smotanu?

Šľahačka použitá na výrobu zmrzliny by mala mať čo najvyšší podiel tuku, minimálne však 30 %. Pri šľahaní sa vám môže stať, že to preženiete, smotana sa „zdrvne“ a začne sa z nej oddeľovať tekutina. Určite to s prešľahanou smotanou nevzdávajte. Dá sa ešte zachrániť tým, že k nej prilejete ďalšiu rovnakú smotanu a znovu prešľaháte.

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

Vyskúšajte tiež:

Kokosový koláčik s jemným vanilkovým krémom, ktorý sa doslova rozplýva na jazyku

„Marikina torta“ je výborný koláčik, ktorý na oslave zmizne zo stola vždy ako prvý!