Kuracie prsia už inak vlastne doma ani nepripravujeme: V smotanovej omáčke chutia totiž vždy najlepšie!

Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na chutne kuracie psia v smotanovej omáčke na spôsob, ktorý sme si veľmi obľúbili.

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať.

Chutia naozaj báječne!

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

  • kuracie prsia  650 g
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • slnečnicový olej 3 lyžice
  • maslo 2 lyžice
  • cibuľa 1 ks
  • hladká múka  1,5 lyžice
  • paradajkový pretlak  1 lyžica
  • smotana na varenie  1 šálka
  • vývar 1 šálka
  • sušený cesnak 1 lyžička

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Kuracie prsia nakrájate na tenké rezance. Potom mäso orestujte na rozpálenom slnečnicovom oleji dozlatista zo všetkých strán. Nezabudnite okoreniť mletým čiernym korením a soľou.
  2. Keď budú kuracie prsia opečené, vyberte ich z panvice do misy a rozpustite v nej maslo. Na ňom zmažte jemne pokrájanú cibuľu. Po chvíli k nej pridajte hladkú múku, aby ste pripravili zápražku.
  3. Tiež pokvapkajte múčnu zmes pretlakom z paradajok, okoreňte sušeným cesnakom, prilejte vývar, smotanu na varenie a miešajte do zhustnutia.
  4. Nakoniec opečené kuracie prsia vložte do pripravenej smotanovej omáčky, premiešajte a ihneď servírujte napríklad s varenou ryžou alebo hranolkami.

Video recept:

Mňam!

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: www.youtube.com/watch?v=a-CbH_RXku0