Kávovo-orieškový zákusok aj pre tých skutočne najväčších maškrtníkov! Nemá chybu!

Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na chutný kávový koláčik s orieškami, ktorý sa u nás zjedol behom pár chvíľ.

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!

My sme si ho teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy ho pripravíme znova..

Ingrediencie a postup ako vytvoriť túto maškrtu:

Budeme potrebovať: forma 26 cm papier na dno

1.

4 bielky
140 g cukor
štipka soli –  Vyšľahať z ingrediencií sneh

4 žĺtky šľahať po jednom do snehu.

10 g vanilkový cukor
70 ml mlieko
50 ml olej
120 g múka polohrubá
10 g prášok do pečiva
20 g káva mletá –  Zmiešame ingrediencie a vznikne nám cesto, ktoré dáme do formy a pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov  cca. 25 minút.

Ochladene rozrežeme na 2 polovice.

2.

4 bielky
190 g cukor
štipka soli – zmiešať a vyšľahať tuhy sneh

200 g vlašské orechy mleté-  pomaly vmiešať do snehu, hotové cesto vyliať na papier do formy a pečieme v predhriatej trúbe na 180 stupňov cca 25 minút.

-2 polievkové lyžice instantnej kávy zalejem 120ml horúcej vody a necháme vychladiť.

3.

Krém

4 žĺtky
180 g cukor
2 lyžice kukuričný škrob
2 lyžice káva vychladená – všetko vyšľahať, pridať ostatnú kávu, uvariť puding a necháme vychladiť.

250 g masla – vyšľahať a postupne pridávame do pudingu.
150 ml smotany vyšľahať a pomaly vmiešať do krému.

4.

3 lyžice instantnej kávy, 2 dl horúcej vody

120 g vlašské orechy- namlieť na hrubšie

-Do formy dáme tmavú polovicu platu, potrieme kávou pridáme prvú tretinu krému.

-Pridáme bledý plat a druhú tretinu krému, potom druhý tmavý plat, znova potrieme
kávou a zvyšok  krému rozotrieť po bokoch.

Na záver cele posypeme orechmi a vložíme do chladničky na 1-2 hodiny.

Video recept:

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: SOS Kuhinja/Kitchen