Jednoduchý jogurtovo-jabĺčkový koláčik, ktorý zvládne každý a chutí doslova VŽDY na veľkú jednotku!

Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na chutnú maškrtu, ktorú si určite zamilujete tak isto, ako sme si ju zamilovali aj my.

Hlavne ak máte v obľube chutné, jablkové koláčiky, tak tento bude pre vás skvostom.

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!

Ingrediencie a postup ako vytvoriť túto maškrtu:

Forma priemer 24 cm

1.

3 žĺtky
80 g práškový cukor
5 g soľ                      –   všetko spolu vyšľahať

2.

80 g roztopené maslo
5 ml vanilková esencia
200 g múka hladká
5 g prášok do pečiva –  suroviny dať do žĺtkovej hmoty a vypracovať cesto.

1 tretinu cesta odložiť do mraziaka, ostatne cesto natlačiť do formy aj po bokoch.

3.

Jablková plnka

3 jablká nakrájať na kocky, opražiť s cukrom na panvici.
40 g cukor
citrová šťava 30 ml
5 g kukuričný škrob    –  šťavu zmiešať so škrobom a zahustiť jablkami, zmes naliať na cesto.

4.

3 bielky
200 g cukor – vyšľahať sneh
500 g biely jogurt
30 g kukuričný škrob – primiešať do snehu vyliať na jablka dať piecť do predhriatej rúry na 150 stupňov na  1 hodinu.

Hotové posypeme práškovým cukrom.

Video recept:

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: Cookrate – Cakes