Jednoduchý jogurtovo-jabĺčkový koláčik, ktorý zvládne každý a chutí doslova VŽDY na veľkú jednotku s hviezdičkou! Nemá chybu!

Dnes sme si pre Vás pripravili výborný recept na chutnú maškrtu, ktorú si určite zamilujete tak isto, ako sme si ju zamilovali aj my.

Hlavne ak máte v obľube chutné, jablkové koláčiky, tak tento bude pre vás skvostom.

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!

Ingrediencie a postup ako vytvoriť túto maškrtu:

Forma priemer 24 cm

1.

3 žĺtky
80 g práškový cukor
5 g soľ                      –   všetko spolu vyšľahať

2.

80 g roztopené maslo
5 ml vanilková esencia
200 g múka hladká
5 g prášok do pečiva –  suroviny dať do žĺtkovej hmoty a vypracovať cesto.

1 tretinu cesta odložiť do mraziaka, ostatne cesto natlačiť do formy aj po bokoch.

3.

Jablková plnka

3 jablká nakrájať na kocky, opražiť s cukrom na panvici.
40 g cukor
citrová šťava 30 ml
5 g kukuričný škrob    –  šťavu zmiešať so škrobom a zahustiť jablkami, zmes naliať na cesto.

4.

3 bielky
200 g cukor – vyšľahať sneh
500 g biely jogurt
30 g kukuričný škrob – primiešať do snehu vyliať na jablka dať piecť do predhriatej rúry na 150 stupňov na  1 hodinu.

Hotové posypeme práškovým cukrom.

Video recept:

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: Cookrate – Cakes