Fantastická orechová tortička, vhodná na doslova každú príležitosť!

Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept, ktorý si určite zamilujete.

My sme si ho teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy ho pripravíme znova.

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať.

Ingrediencie a postup ako vytvoriť túto maškrtu:

Forma 25 cm

1.

8 bielkov
100 g cukor
8 žĺtkov     – spolu vyšľahať

2.

100 g múka hladká
100 g vlašské orechy mleté
10 g prášok do pečiva              –    zmes zmiešať so snehom

3.

200 g cukor vyvariť na karamel
300 g olúpané jablká nakrájané na malé kocky –  podusiť
50 g vanilkový puding

4.

4 žĺtky
200 g cukor
5 ml vanilková esencia
50 g múka hladká
0,5 l mlieko             – uvariť z ingrediencií puding
200 g maslo –  zmiešať s uvareným pudingom.

5.

150 g cukor vyvariť na karamel
150 g vlašské orechy studené nasekať na drobno a posypať korpus povrchu

6.

Korpus rozpoliť na 2 časti,  prvú vložiť do formy bez dna na podnos pridáme
jablká, pridáme druhu časť korpusu a na to vylejeme krém,  vrch posypeme
nasekanými orechmi a dáme do chladničky na 2 hodiny alebo cez noc.

Stuhnuté vyberieme z formy a podávame.

Video recept:

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

zdroj: Cookrate – Cakes