Fajnový recept na vlastný domáci bujón: Je ešte X-násobne chutnejší a dokonca je aj bez zbytočných éčiek!

Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept na domáci bujón, ktorý si určite zamilujete.

My sme si ho teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy ho pripravíme znova.

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!

Na jeho prípravu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

  • 180 g kuracích pŕs
  • 3 ks strúčiky cesnaku
  • 2 ks strednej cibule
  • 100 g koreň zeleru
  • 80 g pór
  • 1 ks paštrnák
  • 400 g mrkva
  • 1 ks malý zväzok petržlenovej vňate
  • 50 g soľ

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Všetky ingrediencie nakrájate nahrubo. Potom si vezmite panvicu, nalejte do nej olej a osmažte na ňom kuracie mäso s cibuľou. Potom k mäsu a cibuli pridajte nakrájanú zeleninu. Všetko zalejte 80 ml vody, znížte teplotu a prikryte pokrievkou asi na 10 minút.
  2. Keď uplynie 10 minút, nechajte suroviny vychladiť a potom ich dajte do misky. K zmesi pridajte nasekanú petržlenovú vňať a všetky suroviny premiešajte. Následne nechajte túto zmes rozmixovať nahladko. Pri mixovaní môžete do misky prisypať ešte trochu soli, ktorá bujón dobre ochutí
  3. Tácku, potiahnete potravinárskou fóliou. Na fóliu potom rozložte zmes na bujón a uhlaďte tak, aby bola všade rovnaká vrstva. Na povrch zmesi položte tiež potravinársku fóliu a tácku následne umiestnite do mrazničky na 30 minút. Akonáhle uplynie 30 minút, tak zmes na bujón vyberte, odstráňte fólie a dajte si zmes na doštičku. Tu ju nakrájajte na malé kocky.
  4. Po nakrájaní celej zmesi vám nezostáva nič iné, než jednotlivé kocky zabaliť do jedného vrecka alebo samostatne každú kocku zvlášť do alobalu. Nakoniec dajte kocky do mrazničky, kde vydržia niekoľko mesiacov.

Video recept:

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.