Fajnové buchtičky nadýchané ako jemný obláčik: Toto je babičkina chutná, už rokmi odskúšaná maškrta!

Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept na chutné buchty, ktorý si určite zamilujete.

My sme si ich teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy si ich pripravíme znova.

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

  • 2 vajcia
  • 25 g droždia
  • štipka soli
  • 150 ml mlieka
  • 150 g škrobu
  • 100 g cukru
  • 300 g semolínovej kaše
  • 600 g pšeničnej múky
  • 100 g masla
  • vaječné cesto

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Najprv si uvaríme semolínovú kašu. Postupujte podobne ako keď varíte detskú krupicu. Do nepriľnavého hrnca nalejte 2 hrnčeky mlieka, pridajte cukor a štipku soli. Pravidelne miešajte, kým mlieko nebude takmer horúce. Potom pridajte 4 lyžice semolinovej krupice. Za stáleho miešania varte do zhustnutia, približne 2 minúty. Potom odstavte z tepla, zakryte pokrievkou a nechajte ešte 10 minút odpočívať. Do receptu budete potrebovať 300 g tejto kaše. Do zvyšku môžete pridať hrozienka, oriešky alebo ovocie podľa chuti a pripraviť si z kaše chutnú desiatu.
  2. V miske vyšľahajte vajcia, cukor a štipku soli. Pridajte uvarenú kašu, droždie a rozpustené maslo. Všetko dôkladne rozmiešajte metličkou. Pridajte teplé mlieko, pšeničnú múku a škrob. Teraz všetko dobre prehnite, až vznikne vláčne, nelepivé cesto. To nechajte v mise kysnúť 50 minút na teplom mieste.
  3. Môžete pridať hrozienka, oriešky alebo čokoládové vločky
  4. Z vykysnutého cesta upleťte päť vrkôčikov na šírku plechu. Rozdeľte teda cesto na 15 rovnakých dielov a vytvarujte z nich hady. Potom z troch hadov spleťte vrkôčik. Budete mať teda 5 vrkôčikov, ktoré vedľa seba naskladajte na plech vyložený papierom na pečenie. Prekryte utierkou a nechajte ešte 30 minút kysnúť. Potom vrkôčiky potrite rozšľahaným žĺtkom a dajte piecť do vyhriatej rúry. Pečte na 180 ° 25 minút.
  5. Po upečení vytiahnite plech z rúry a nechajte trochu vychladnúť. Buchtu podávajte posypanú práškovým cukrom. Nadýchané cesto sa len rozplýva na jazyku. Môžete však tiež experimentovať a do cesta pridávať ingrediencie podľa vlastnej chuti. Vynikajúci je aj s hrozienkami, nasekanými vlašskými orieškami alebo čokoládovými lupienkami, ktoré sa pri pečení roztečú a dodajú buchte úžasnú vôňu a chuť.

Video recept:

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

Vyskúšajte tiež:

Babičkina šmakotina z jedného pekáča: Jednoduché a chutné!