Fajnové buchtičky nadýchané ako jemný obláčik: Toto je babičkina chutná, rokmi odskúšaná maškrta!

Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept na chutné buchty, ktorý si určite zamilujete.

My sme si ich teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy si ich pripravíme znova.

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:

  • 2 vajcia
  • 25 g droždia
  • štipka soli
  • 150 ml mlieka
  • 150 g škrobu
  • 100 g cukru
  • 300 g semolínovej kaše
  • 600 g pšeničnej múky
  • 100 g masla
  • vaječné cesto

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Najprv si uvaríme semolínovú kašu. Postupujte podobne ako keď varíte detskú krupicu. Do nepriľnavého hrnca nalejte 2 hrnčeky mlieka, pridajte cukor a štipku soli. Pravidelne miešajte, kým mlieko nebude takmer horúce. Potom pridajte 4 lyžice semolinovej krupice. Za stáleho miešania varte do zhustnutia, približne 2 minúty. Potom odstavte z tepla, zakryte pokrievkou a nechajte ešte 10 minút odpočívať. Do receptu budete potrebovať 300 g tejto kaše. Do zvyšku môžete pridať hrozienka, oriešky alebo ovocie podľa chuti a pripraviť si z kaše chutnú desiatu.
  2. V miske vyšľahajte vajcia, cukor a štipku soli. Pridajte uvarenú kašu, droždie a rozpustené maslo. Všetko dôkladne rozmiešajte metličkou. Pridajte teplé mlieko, pšeničnú múku a škrob. Teraz všetko dobre prehnite, až vznikne vláčne, nelepivé cesto. To nechajte v mise kysnúť 50 minút na teplom mieste.
  3. Môžete pridať hrozienka, oriešky alebo čokoládové vločky
  4. Z vykysnutého cesta upleťte päť vrkôčikov na šírku plechu. Rozdeľte teda cesto na 15 rovnakých dielov a vytvarujte z nich hady. Potom z troch hadov spleťte vrkôčik. Budete mať teda 5 vrkôčikov, ktoré vedľa seba naskladajte na plech vyložený papierom na pečenie. Prekryte utierkou a nechajte ešte 30 minút kysnúť. Potom vrkôčiky potrite rozšľahaným žĺtkom a dajte piecť do vyhriatej rúry. Pečte na 180 ° 25 minút.
  5. Po upečení vytiahnite plech z rúry a nechajte trochu vychladnúť. Buchtu podávajte posypanú práškovým cukrom. Nadýchané cesto sa len rozplýva na jazyku. Môžete však tiež experimentovať a do cesta pridávať ingrediencie podľa vlastnej chuti. Vynikajúci je aj s hrozienkami, nasekanými vlašskými orieškami alebo čokoládovými lupienkami, ktoré sa pri pečení roztečú a dodajú buchte úžasnú vôňu a chuť.

Video recept:

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

Vyskúšajte tiež:

Babičkina šmakotina z jedného pekáča: Jednoduché a chutné!