Chutných maškŕt nikdy nie je dosť a presne toho pravidla sa dokážeme držať už nespočet rokov.
Dnes sme si pre Vás pripravili skutočne chutný koláčik!
Z taniera zmizol doslova okamžite.
Nabudúce radšej pripravím dvojitú porciu!
Ingrediencie a postup ako vytvoriť túto maškrtu..
1.
plech 35*40 papier
- 3 vajcia
- 6 pol. lyžíc cukor
- 1 dl olej
- 1 dl mlieko
- 5 ml vanilková esencia
- 10 pol. lyžíc múka hladka
- 12 g prášok do pečiva
- 1 pomaranč nastrúhať kôru
-Z ingrediencií vyšľahať cesto vylejeme na plech pečieme 180 stupňov cca 25 minút.
2.
- 6 dl mlieko
- 2 dl smotana
- 4 pol. lyžice cukor
- 5 ml van.esencia
- 5 čaj.lyžičiek kukuričný škrob
- 1 žĺtok
– Všetko spolu vymiešať a uvariť puding.
3.
- 30 g maslo
- 50 g biela čokoláda
-plát rozkrojíme na dve časti do formy 15*20 cm na 1 plát vylejeme vlažný
puding prikryjeme druhým plátom dáme stuhnúť do chladničky na 1 hodinu
na stuhnutý koláč vylejeme polevu a posypeme práškovým cukrom.
4.
Poleva:
50 g práškový cukor
20 ml citrónová šťava
-Zmiešame
Video postup:
Mňam!
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
zdroj: Cookrate – Cakes