Doslova sa nám rozplýva v ústach: Babička nás prekvapila jedným z týchto hutných a tradičných slovanských koláčikov, ktoré nemajú nikdy žiadnu chybu!

Chutných maškŕt nikdy nie je dosť a presne toho pravidla sa dokážeme držať už nespočet rokov.

Dnes sme si pre Vás pripravili skutočne chutný koláčik!

Z taniera zmizol doslova okamžite.

Nabudúce radšej pripravím dvojitú porciu!

Ingrediencie a postup ako vytvoriť túto maškrtu..

1.

plech 35*40 papier

  • 3 vajcia
  • 6 pol. lyžíc cukor
  • 1 dl olej
  • 1 dl mlieko
  • 5 ml vanilková esencia
  • 10 pol. lyžíc múka hladka
  • 12 g prášok do pečiva
  • 1 pomaranč nastrúhať kôru

-Z ingrediencií vyšľahať cesto vylejeme na plech pečieme 180 stupňov cca 25 minút.

2.

  • 6 dl mlieko
  • 2 dl smotana
  • 4 pol. lyžice cukor
  • 5 ml van.esencia
  • 5 čaj.lyžičiek kukuričný škrob
  • 1 žĺtok

– Všetko spolu vymiešať a uvariť puding.

3.

  • 30 g maslo
  • 50 g biela čokoláda

-plát rozkrojíme na dve časti do formy 15*20 cm na 1 plát vylejeme vlažný
puding prikryjeme druhým plátom dáme stuhnúť do chladničky na 1 hodinu
na stuhnutý koláč vylejeme polevu a posypeme práškovým cukrom.

4.

Poleva:

50 g práškový cukor
20 ml citrónová šťava

-Zmiešame

Video postup:

Mňam!

Máme hotovo.

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

zdroj: Cookrate – Cakes