Milujete krémové dezerty a chodíte občas maškrtiť do cukrárne práve tieto zákusky?
Dnes si môžete podobnú, kalorickú bombu plnú krému pripraviť pohodlne a jednoducho aj doma.
Prinášame Vám recept, ktorý krok po kroku poodhaľuje tajomstvo lahodnej chuti toľko nadýchaného a pritom hutného krému.
Už na lyžičku, ktorá sa pomaly rúca do šľahačky a pudingu je krásny pohľad. Sliny sa Vám začnú zbiehať na povel.
Na nič už nečakajte a zamierte do Vašej kuchyne.
Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:
– 3 vajcia
– 3 lyžice hladkej múky
– 3 lyžice oleja
– 2 lyžice medu alebo cukru múčka
– 2 lyžice kakaa
– vanilkový cukor
– prášok do pečiva ½
Krém
– 700 ml smotany
– 2 Zlaté klasy
– v prípade potreby stužovač šľahačky
– 100 g čokolády
Poleva
– 100 g horkej čokolády
– Olej
– Troška smotany
Takto budeme postupovať:
- Všetky prísady na cesto zmiešame dôkladne dohromady. Korpus pečieme 10 minút na 200 stupňov. Nemá byť vysoký. Nízky korpus je v poriadku.
- Na krém si rozšľaháme smotanu. Uvaríme si klasickým spôsobom puding/budeme potrebovať mlieko. Smotanu aj puding necháme poriadne vychladiť. Ak to považujete za potrebné, pridajte stužovač. Nasekáme si najemno čokoládu. Puding zmiešame so šľahačkou. Do krémovej zmesi primiešame nasekanú čokoládu.
- Vysokú vrstvou krému potrite korpus. Na polevu si rozpustíme čokoládu a zmiešajte ju s kvapkou oleja a smotanou. Podľa potreby smotanu pridávajte.
- Polevou zalejte krém a nechajte poriadne vychladiť.
- Pre ozdobu môžete použiť čokoľvek. Karamel, oriešky, alebo nadrtené sušienky. Záleží na Vás.
Mňam!
Máme hotovo!
Zdieľajte tento jednoduchý recept na dokonalé pudingové kocky so šľahačkou aj s vašimi priateľmi! Určite si na nich tiež pochutnajú!
Nezabudnite dať LIKE na našu Facebook stránku pre tie najlepšie recepty na každý deň.
zdroj: gricko-recepti.info