Báječné jogurtové košíčky: Zo stola zmiznú na oslave vždy hneď ako prvé!

Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept na jogurtové košíčky, ktoré si určite zamilujete.

My sme si ich teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy ho pripravíme znova.

Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!

Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
  • 100 g maslo
  • 150 g grécky jogurt
  • 3 ks vajcia
  • 1 ks citrón
  • 200 g cukor
  • 250 g  hladká múka
  • štipka soli
  • 8 g prášok do pečiva

Takto budeme v recepte postupovať:

  1. Vezmite  misku a rozklepnite do nej jedno vajce. To zmiešajte so 100 g cukru a s maslom. Všetko miešajte a akonáhle sa cukor rozpustí vsypte do zmesi múku, prášok do pečiva a vytvorte cesto ďalším miešaním.
  2. Vložte cesto do chladničky a tu ho nechajte 15 až 20 minút.
  3. Vezmite si vajcia a oddeľte bielky od žĺtkov. Bielky dajte do hlbšej misky a šľahajte ich ručným šľahačom. Keď budete mať hotový sneh z vaječných bielkov. Do druhej misky prisypte k žĺtkom cukor, pridajte pár kvapiek citrónovej šťavy a ušľahajte dohladka. Potom pridajte jogurt a opäť šľahajte. Nakoniec zmiešajte sneh s touto zmesou.
  4. Pri miešaní cesta si dávajte záležať na tom, aby v ňom neboli hrudky.
  5. Vytvarujeme z cesta 10 guličiek. Následne si pripravte formu na pečenie muffinov a vymažte ju maslom. Nakoniec formičky vysypte aj múkou.
  6. Každú jednu guľôčku rozvaľkajte tak, aby z nej vznikla placka. Túto placku potom dajte do formičky na muffiny tak, aby z nej vznikla akási deka, do ktorej dáte jogurtovú náplň a potom košíček uzavrite. Takto pokračujte s každou guličkou.
  7. Rúru si predhrejte už pri plnení jednotlivých košíčkov. Teplota v rúre by mala byť 200 °C. Dáme piecť asi na 20 minút.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.

Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.

Vyskúšajte tiež:

Takto si doma vyrobíte svoj vlastný domáci bujón: Je X-násobne chutnejší a bez zbytočných éčiek!

Vždy keď mám jahody za dobrú cenu, pripravím túto maškrtu: Veľmi návykový a zároveň nenáročný koláčik!