Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept na jogurtové košíčky, ktoré si určite zamilujete.
My sme si ich teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy ho pripravíme znova.
Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
- 100 g maslo
- 150 g grécky jogurt
- 3 ks vajcia
- 1 ks citrón
- 200 g cukor
- 250 g hladká múka
- štipka soli
- 8 g prášok do pečiva
Takto budeme v recepte postupovať:
- Vezmite misku a rozklepnite do nej jedno vajce. To zmiešajte so 100 g cukru a s maslom. Všetko miešajte a akonáhle sa cukor rozpustí vsypte do zmesi múku, prášok do pečiva a vytvorte cesto ďalším miešaním.
- Vložte cesto do chladničky a tu ho nechajte 15 až 20 minút.
- Vezmite si vajcia a oddeľte bielky od žĺtkov. Bielky dajte do hlbšej misky a šľahajte ich ručným šľahačom. Keď budete mať hotový sneh z vaječných bielkov. Do druhej misky prisypte k žĺtkom cukor, pridajte pár kvapiek citrónovej šťavy a ušľahajte dohladka. Potom pridajte jogurt a opäť šľahajte. Nakoniec zmiešajte sneh s touto zmesou.
- Pri miešaní cesta si dávajte záležať na tom, aby v ňom neboli hrudky.
- Vytvarujeme z cesta 10 guličiek. Následne si pripravte formu na pečenie muffinov a vymažte ju maslom. Nakoniec formičky vysypte aj múkou.
- Každú jednu guľôčku rozvaľkajte tak, aby z nej vznikla placka. Túto placku potom dajte do formičky na muffiny tak, aby z nej vznikla akási deka, do ktorej dáte jogurtovú náplň a potom košíček uzavrite. Takto pokračujte s každou guličkou.
- Rúru si predhrejte už pri plnení jednotlivých košíčkov. Teplota v rúre by mala byť 200 °C. Dáme piecť asi na 20 minút.
Máme hotovo!
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
Vyskúšajte tiež:
Takto si doma vyrobíte svoj vlastný domáci bujón: Je X-násobne chutnejší a bez zbytočných éčiek!
Vždy keď mám jahody za dobrú cenu, pripravím túto maškrtu: Veľmi návykový a zároveň nenáročný koláčik!