Dnes sme si pre vás pripravili skutočne výborný recept, ktorý si určite zamilujete. Reč je o chutnom slivkovom koláči.
Pripravte si aj vy túto dobrotu a uvidíte, že nebudete ľutovať!
My sme si ho teda poriadne obľúbili a už teraz sa nevieme dočkať, kedy ho pripravíme znova.
Na prípravu tohto receptu budeme potrebovať tieto ingrediencie:
- šálka kefíru
- šálka cukru
- 1 lyžička vanilkového cukru
- 0,5 šálky oleja
- slivky
- šálka krupice
- šálka múky/ hladká
- štipku soli
- 0,5 lyžičky soli
- 10 g masla
Takto budeme v recepte postupovať:
Najprv si zmiešajte krupicu s kefírom. Kefír musí mať izbovú teplotu. Ingrediencie dobre premiešajte, prikryte utierkou a nechajte odpočívať 20 minút.
Potom do zmesi pridajte cukor, vanilkový cukor a soľ, premiešajte do hladka. Teraz do zmesi nalejte slnečnicový olej a znova premiešajte. Do zmesi preosejte múku a sódu a vypracujte hladké cesto. Zapekaciu misku si vymažte olejom a vysypte krupicou.
Do formy teraz nalejte cesto. Slivky si rozpoľte a zbavte ich kôstok. Polky sliviek položte na povrch cesta a zľahka posypte cukrom. Rúru si predhrejte na 180 stupňov a pečte približne 40 minút.
Skvelé na tomto recepte je, že je bez vajec a aj to, že môžete použiť akékoľvek ovocie chcete. Namiesto sliviek sa hodia napríklad marhule, jablká, hrušky alebo lesné plody.
Máme hotovo.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Zdieľajte tento recept a potešte svojich priateľov, ktorý si ho tiež určite zamilujú.
Nezabudnite dať LIKE na Našu stránku pre nové recepty na každý deň.
Vyskúšajte aj tieto recepty:
Za pár centov doslova „VEĽA MUZIKY“: Skvelé, kefírové, vláčne pletence z hrnčeka
Šťavnatá mäsová roláda so syrom, kyslou smotanou a bylinkami- Prudko návykové jedlo, ktoré sme si zamilovali!